Salt la conținut

Ce produse puteți folosi dacă aveți o alergie la parfum?

Spuneți-ne la ce sunteți alergic și vă vom prezenta produse care vi s-ar putea potrivi.

Abordarea noastră privind sprijinirea persoanelor cu alergii

Această pagină vă prezintă toate informațiile referitoare la alergiile cutanate și vă ajută să identificați produse care ar putea fi potrivite pentru dumneavoastră.

Unele ingrediente pot provoca reacții alergice unui număr redus de persoane și depunem eforturi pentru a ne asigura că folosim o cantitate cât mai mică din aceste ingrediente. Unele ingrediente sunt prea importante pentru a fi excluse, datorită funcției și beneficiilor lor pentru majoritatea consumatorilor.

Decidem conținutul produselor noastre în funcție de trei aspecte: preferințele consumatorilor, propriile noastre verificări de siguranță și reglementările țărilor în care sunt comercializate produsele noastre.

Știm că informațiile privind alergenii sunt importante pentru procentul mic de persoane care pot fi sensibile la anumite ingrediente. Din acest motiv, oferim informații clare referitoare la conținutul produselor noastre.

Ce produse puteți folosi dacă aveți o alergie la parfum?

Un număr redus de persoane pot deveni alergice la anumite ingrediente de parfumare. Prin urmare, am creat o bază de date pentru a-i ajuta pe consumatori să găsească produsele potrivite.

Dacă vă este cunoscut ingredientul de parfumare la care sunteți alergic, vă putem prezenta produse care vi s-ar potrivi. Dacă sunteți alergic la mai multe ingrediente, verificați fiecare ingredient atunci când intenționați să folosiți un produs. Deoarece un produs disponibil în magazin poate fi prezent sub formule diferite, citiți întotdeauna și informațiile privind ingredientele de pe ambalaj.

Lista de ingrediente de mai jos conține parfumurile alergene reglementate în Europa. Includem ingredientele parfumurilor alergene în lista de ingrediente de pe etichetele produselor noastre, însă acum puteți utiliza instrumentul de mai jos pentru a căuta produse.

În cazul în care nu sunteți sigur dacă aveți o alergie la un ingredient de parfumare, ar trebui să cereți sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Utilizând filtrele de mai sus, selectați un ingredient de parfumare la care prezentați o alergie și o marcă pe care doriți să o vizualizați.

Spuneți-ne la ce sunteți alergic și vă vom prezenta produse care vi s-ar putea potrivi. Dacă sunteți alergic la mai multe ingrediente, verificați fiecare ingredient atunci când intenționați să folosiți un produs.

Instrumentul nostru de căutare include alergeni pentru care medicii dermatologi testează de obicei pacienții care pot prezenta alergii.

Toate informațiile, de la alergii cutanate la ingredientele produselor de uz casnic și de îngrijire personală

Ce este o alergie?

Sistemul imunitar ne menține sănătoși luptând împotriva factorilor dăunători care intră în contact cu organismul nostru, cum ar fi bacteriile și virusurile. Alergenii sunt, în general, substanțe inofensive la care sistemul imunitar răspunde similar unor amenințări. În mod obișnuit, veți fi expus de câteva ori la un factor alergen înainte de a se declanșa reacția alergică. Însă, în mod normal, odată declanșată, veți prezenta alergia respectivă pe toată durata vieții.

Reacțiile alergice de pe piele au adesea nevoie de timp pentru a deveni vizibile: în mod obișnuit, între 24 și 48 de ore de la contactul cu alergenul. S-ar putea să vă fie cunoscute sub denumiri precum „hipersensibilitate întârziată”, „manifestare alergică de tip IV” sau „alergie de contact”. Majoritatea informațiilor prezentate aici se referă la acest tip de alergie, deoarece majoritatea produselor noastre pot intra în contact cu pielea dumneavoastră într-un fel sau altul.

Cum devin alergic la un anumit factor?

Există două etape:

  • Inițial, organismul dumneavoastră recunoaște un alergen și devine sensibil la acesta. Nu există simptome evidente în acest stadiu, însă schimbarea provocată sistemului imunitar este permanentă.
  • Dacă o cantitate suficient de mare de alergen intră din nou în contact cu pielea dumneavoastră, simptomele unei reacții alergice vor deveni vizibile.

Care sunt simptomele unei reacții alergice?

În mod obișnuit, reacțiile alergice apar în termen de 24-48 de ore de la contactul cu un alergen. Puteți observa roșeață sau erupții cutanate, inflamare, bășici, supurații, cruste și mâncărimi. Dacă sunteți alergic la un ingredient, ați putea prezenta alergie și la alți factori similari. Un medic dermatolog v-ar putea spune ce alte ingrediente, dacă este cazul, ar fi necesar să evitați.

Nu confundați iritarea pielii cu o reacție alergică.

Simptome precum roșeața nu sunt întotdeauna cauzate de o alergie. Dacă aveți pielea iritată, aceasta poate avea un aspect foarte similar cu cel al unei reacții alergice. Va fi adesea necesar să consultați un medic dermatolog pentru a primi un diagnostic precis. Pielea iritată va prezenta simptome similare de roșeață sau erupție, inflamare și mâncărime. De asemenea, veți putea remarca o senzație de piele strânsă, dureroasă, furnicături sau arsuri. Toate aceste simptome apar de obicei la câteva ore de la contactul cu factorul care le-a provocat. Ulterior, pielea se poate usca sau crăpa.

Cu toate acestea, există o diferență majoră între iritarea pielii și reacțiile alergice: efectele iritării pielii pot să nu reapară niciodată, chiar dacă veți folosi același produs pe aceeași parte a pielii. Însă, odată ce deveniți alergic la un ingredient, o cantitate suficient de mare din acesta va determina întotdeauna sistemul dumneavoastră imunitar să reacționeze în același fel.

Ce ingrediente provoacă reacții alergice?

Numeroși alergeni apar în mod firesc în viața de zi cu zi. Plante alergene precum iedera otrăvitoare și metale precum nichelul și cromul sunt exemple relevante; un studiu recent indică faptul că aproximativ 14% din populația Europei prezintă o reacție alergică de contact la nichel.

Același studiu demonstrează că mai puțin de 2% dintre europeni sunt alergici la ingrediente prezente în parfumuri. De asemenea, un număr mic de persoane sunt alergice la conservanți și ingrediente din vopseaua de păr.

Utilizați filtrul din partea de sus a paginii pentru a afla care dintre produsele noastre vi se potrivesc cel mai bine

Ce fac dacă suspectez o alergie cutanată?

Dacă recunoașteți simptomele enumerate mai sus și credeți că suferiți de o alergie cutanată, consultați-vă cu medicul dumneavoastră sau cu un dermatolog. Este o idee bună să faceți o listă cu toate produsele folosite recent, înainte de apariția reacției alergice. Dacă este posibil, luați produsele și ambalajele cu dumneavoastră astfel încât medicul să vadă ce conțin.

Medicul dermatolog va efectua niște teste pentru a depista cauza reacției. Acesta vă va examina și vă va adresa întrebări privind simptomele și apariția acestora. De asemenea, medicul vă poate efectua un test epicutanat cu produsele pe care le-ați folosit sau cu ingredientele specifice pe care le conțin.

Vă putem ajuta pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să identificați factorii alergeni. Pe lângă informațiile referitoare la conținutul produselor noastre, vă putem trimite și mostre pe care medicul dumneavoastră să le utilizeze pentru testele epicutanate; nu trebuie decât să ne contactați la linia de asistență

http://www.bad.org.uk/shared/get-file.ashx?id=113&itemtype=document

Parfumurile provoacă alergii?

"Există un număr mic de ingrediente de parfumare care au fost identificate ca putând cauza alergii cutanate.

Organizația Internațională pentru Arome (International Fragrance Association) reglementează modul în care folosim aceste ingrediente. Unilever încearcă să folosească mai puține dintre aceste ingrediente sau să le folosească la un nivel mai redus decât prevede standardul industriei. În Europa, respectăm Regulamentul european privind produsele cosmetice, care conține o listă de 26 de ingrediente de parfumare considerate alergeni; toate aceste ingrediente trebuie să fie incluse în lista de ingrediente de pe eticheta sau ambalajul unui produs.

În prezent, punem la dispoziție și o bază de date cu opțiune de căutare pentru a ajuta orice persoană care prezintă o alergie la unul dintre ingrediente să caute produse care i s-ar potrivi.

Conservanții reprezintă un risc?

Conservanții au un rol important: aceștia garantează faptul că produsele noastre pot fi folosite în siguranță până la finalul perioadei de valabilitate, prevenind dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Folosim conservanți doar atunci când este absolut necesar și întotdeauna în cantitatea cea mai mică cu putință. Chiar și așa, anumite persoane pot fi alergice la câteva dintre aceste ingrediente

Cum pot să mă asigur că nu prezint o alergie la vopseaua de păr?

Un număr mic de persoane sunt alergice la vopseaua de păr. În cazuri rare, aceste persoane pot necesita tratament medical special după o reacție. Așadar, este important să testați vopseaua cu 48 de ore înainte de a vă colora părul acasă sau la salon, chiar dacă ați folosit aceeași nuanță de nenumărate ori. Nu trebuie decât să aplicați o cantitate mică pe piele și să așteptați apariția unei reacții.

Declinarea responsabilităților medicale

Întregul conținut al [acestui] site web (inclusiv text, imagini sau alte formate) a fost creat exclusiv în scopuri informative. Conținutul nu a fost creat cu intenția de a înlocui recomandările, diagnosticele sau tratamentele medicale specializate. Solicitați întotdeauna sfatul medicului sau al unui alt furnizor calificat de servicii medicale, adresându-i orice întrebări referitoare la o afecțiune medicală. Nu ignorați niciodată recomandările medicale de specialitate sau nu amânați să le solicitați doar pentru că ați citit anumite informații pe acest site web.

Înapoi sus