Salt la conținut

Cum ne alegem ingredientele?

Siguranța produselor este prioritatea noastră majoră. Produsele noastre de uz casnic și de îngrijire personală sunt folosite zilnic de milioane de persoane din întreaga lume. Oamenii au încredere că le oferim produse potrivite pentru siguranța lor, a familiilor lor și a mediului.

Standardele noastre privind ingredientele

Standardele noastre privind ingredientele sunt determinate de trei factori cheie: legi și reglementări, evaluările noastre interne legate de siguranță și modificarea preferințelor consumatorului.

Ne asigurăm că produsele noastre respectă cel puțin legislația aplicabilă. În câteva domenii, stabilim standarde mai ridicate decât cele impuse de lege. În aceste cazuri, ne așteptăm ca și furnizorii și partenerii noștri să respecte aceste standarde. În mod similar, atunci când preluăm o nouă marcă sau companie, depunem eforturi pentru a ne asigura că acestea se aliniază la standardele noastre cât mai repede posibil.

Aplicăm aceleași standarde indiferent de locul din lume în care produsele noastre sunt fabricate, comercializate sau utilizate. Standardele noastre sunt revizuite și actualizate în mod continuu în funcție de noile informații.

Aflați mai multe în secțiunea „Răspunsuri la întrebările dumneavoastră privind ingredientele”.

Expertiza privind siguranța și mediul

Unilever dispune de un Centru dedicat de Evaluare și Garantare a Siguranței Produselor pentru Oameni și Mediu (SEAC, Safety & Environmental Assurance Centre), cu aproximativ 200 de angajați, inclusiv cercetători recunoscuți ca lideri în domeniul lor.

Obiectivul principal al echipei SEAC este acela de a evalua siguranța și sustenabilitatea de mediu a produselor Unilever, cu scopul de a garanta că acestea sunt sigure pentru persoanele care le folosesc, angajații noștri și mediu.

Garantarea siguranței și a sustenabilității, prin excelență și colaborare științifică

Pe lângă derularea propriului nostru program de cercetare științifică inovatoare, colaborăm îndeaproape cu autorități de rang înalt din întreaga lume, inclusiv organisme de reglementare, cercetători guvernamentali și experți din mediul academic. Această colaborare asigură faptul că folosim întotdeauna cele mai avansate progrese științifice în cadrul evaluărilor noastre privind siguranța și sustenabilitatea de mediu.

Evaluările noastre privind siguranța și sustenabilitatea de mediu

De la prima idee strălucită pentru un nou produs, la crearea, comercializarea, precum și până la momentul în care acesta este eliminat, cercetătorii SEAC parcurg fiecare pas pentru a îndruma echipele în direcția siguranței și a sustenabilității de mediu.

Înainte de lansarea unui produs, cercetătorii SEAC colaborează cu echipele din cadrul Unilever pentru a evalua siguranța și impactul produsului asupra mediului.

Aplicăm metode de evaluare a siguranței și sustenabilității de mediu recunoscute la nivel internațional, bazate pe tehnologia, ingredientele și modurile viitoare de utilizare a produsului.

Înțelegerea pericolelor, a expunerii și a riscurilor

Pentru a stabili nivelul de risc al unui ingredient sau produs, evaluarea noastră privind siguranța are în vedere doi factori cheie: pericolele și expunerea.

Putem întâlni potențiale pericole pretutindeni în jur și, uneori, în locuri în care ne-am aștepta cel mai puțin.

De exemplu: cianura este o substanță chimică periculoasă, care poate fi eliberată atunci când mâncăm sâmburi de măr.

Știm că cianura reprezintă un pericol, însă nivelurile extrem de reduse eliminate și la care suntem expuși atunci când consumăm din întâmplare câțiva sâmburi de măr nu prezintă un risc.

Evaluarea privind expunerea la pericole este îndeosebi relevantă pentru selectarea ingredientelor și garantarea faptului că acestea sunt utilizate la nivelurile corespunzătoare de siguranță și eficiență.

Atunci când evaluăm expunerea la un produs, luăm în calcul cantitatea de produs care poate fi utilizată de fiecare dată, precum și durata și frecvența utilizării. În plus, includem posibilitatea utilizării neadecvate, în mod previzibil, a produsului; de exemplu: folosirea gelului de duș pentru spălarea părului.

Garantând faptul că nivelurile de expunere la un produs sunt cu mult sub cele care pot dăuna sănătății, putem fi convinși că produsele noastre sunt sigure pentru cei care le folosesc, pentru angajații noștri și pentru mediu.

Evaluăm orice nouă informație referitoare la un ingredient atunci când devine disponibilă. Dacă această informație modifică evaluarea noastră anterioară privind riscurile, luăm întotdeauna măsuri.

Vă ascultăm

Din când în când, unii consumatori ne mărturisesc că ne-ar prefera pe noi dacă am fabrica anumite produse excluzând anumite ingrediente. Toate ingredientele din toate produsele noastre sunt sigure; totuși, atunci când un ingredient alternativ corespunzător este disponibil, luăm întotdeauna în calcul înlocuirea acestuia.

Dacă aveți orice întrebări referitoare la orice ingrediente pe care le conțin produsele noastre, vă rugăm să ne contactați.

Înapoi sus