Salt la conținut

Controlul impurităților

Impuritățile ușoare (cunoscute și ca „urme” sau „urme de contaminanți”) pot fi prezente în anumite produse, fie pentru că sunt prezente în mod natural în materiile prime, fie pentru că apar în timpul procesului de fabricație.

Unilever employees in a laboratory

Vrem ca oamenii să aibă încredere totală în mărcile noastre. Depunem eforturi pentru ca produsele noastre să nu conțină impurități și avem controale stricte de calitate în privința materiilor prime și ingredientelor pe care le utilizăm, precum și în procesul de fabricație.

Specificațiile pe care le-am stabilit garantează că nivelul impurităților din locuința noastră și în produsele de îngrijire personală este cât se poate de scăzut. Acest lucru garantează faptul că acea cantitate de urme de contaminanți prezentă în produsele noastre este sigură pentru oameni și mediul înconjurător.

Câteva dintre substanțele despre care suntem întrebați cel mai des sunt ftalații, mercurul și 1,4-dioxanul.

Ftalații

Ftalații sunt o familie de substanțe chimice care sporesc flexibilitatea și durabilitatea plasticelor. Se folosesc în mod curent în materiale de ambalaj, pardoseli, cabluri, valize, echipament sportiv și dispozitive medicale.

Nu utilizăm ftalați în fabricarea produselor noastre, cu toate că urme foarte mici, care se încadrează într-un nivel de siguranță, pot fi prezente.

În conformitate cu propriile noastre standarde de a evita ftalații, nu utilizăm dietilftalatul (DEP), care este un solvent utilizat pentru amestecarea ingredientelor aromelor. În locul acestuia folosim alte metode pentru a combina ingredientele aromelor.

Ne asigurăm întotdeauna că orice ftalat folosit în ambalaj se încadrează sub nivelul considerat sigur de către autoritățile de reglementare.

Compușii de mercur

Mercurul este un metal greu, de culoare alb-argintie, care este lichid la temperatura camerei. În mod tradițional este utilizat în unele țări pentru albirea pielii. Expunerea la concentrații ridicate ale anumitor forme de mercur poate duce la reacții alergice, iritarea pielii sau afectează sistemul nervos.

Nu adăugăm compuși de mercur niciunui produs de uz casnic și de îngrijire personală. Realizăm un control strict al oricărui nivel inevitabil de urme, pentru ca acesta să nu depășească 1 parte pe milion în materiile prime pe care le folosim, cum ar fi talcul. Acesta se încadrează sub nivelul considerat sigur de către autoritățile de reglementare.

Sprijinim activitățile întregului sector și ale autorităților de reglementare, de a reduce sau interzice utilizarea intenționată a compușilor de mercur în produse de uz casnic și de îngrijire personală.

1,4-dioxanul

Produsele de uz casnic și de îngrijire personală pot conține cantități infime ale unui compus numit 1,4-dioxanul, care se poate forma în timpul fabricării. Urme ale 1,4-dioxanului sunt prezente de asemenea în mod natural în alimente precum roșiile, cafeaua și puiul gătit.

Organismele de reglementare, printre care Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA), agenția din Statele Unite responsabilă de siguranța alimentelor și medicamentelor, au determinat că nivelul de 1,4-dioxan găsit în produse de igienă personală nu constituie un risc pentru sănătate. Cu toate acestea, la nivele ridicate de expunere, 1,4-dioxanul este un posibil cancerigen uman și prin urmare avem grijă să îi minimizăm nivelurile prin impunerea unor controale stricte ale procesului de fabricare.

Ne asigurăm că nivelul de 1,4-dioxan în produsele noastre de uz casnic și de îngrijire personală se încadrează în parametrii de siguranță. De mulți ani am impus o limită de 10 părți pe milion pentru produsele noastre de îngrijire personală și de 30 părți pe milion pentru produsele de uz casnic. Nivelurile reflectă diferitele ingrediente și tipuri de produse.

Înapoi sus