Salt la conținut

Fluorul

Dinții și gingiile sănătoase și puternice sunt esențiale pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor. Perierea regulată cu o pastă de dinți care conține fluor ajută la prevenirea cariilor și îmbunătățește igiena orală.

Children brushing their teeth

Fluorul este un mineral prezent în mod natural în apă, în cantități variabile în funcție de zona de pe glob. Este prezent de asemenea în alimente, cum ar fi ceaiul și peștele. În pasta de dinți, are rolul de a întări smalțul dinților împotriva atacului acid.

Fluorul este adăugat automat pastei de dinți de mai bine de un secol și milioane de oameni îl folosesc zilnic în siguranță.

În multe țări, fluorul este adăugat în apa de băut, pentru îmbunătățirea sănătății generale a dinților. Federația Mondială de Stomatologie (FDI) declară că mai mult de 350 de milioane de oameni din peste 30 de țări beneficiază de fluorizarea apei.

Răspunsuri la întrebările dvs.

De ce utililizează Unilever fluor în pasta de dinți?

Fluorul din pasta de dinți oferă o modalitate sigură, ieftină și simplă de protejare a dinților împotriva cariilor. Unul dintre angajamentele noastre din cadrul Planului pentru Viață Durabilă este acela de a ajuta la îmbunătățirea sănătății orale a oamenilor pe plan mondial. Avem un parteneriat pe termen lung cu Federația Mondială de Stomatologie (FDI) pentru a promova importanța perierii dinților de două ori pe zi cu o pastă de dinți care să conțină fluor.

Prea mult fluor afectează dinții?

Consumul unei cantități excesive de fluor de către copii la o vârstă fragedă, în timpul formării dinților, poate provoca pătarea dinților, cunoscută sub numele de fluoroză dentară. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă în țări cu niveluri foarte ridicate de fluor prezente în mod natural în apa de băut.

Deoarece pasta de dinți nu este în general înghițită, riscul de a cauza fluoroză dentară este scăzut. Pe de altă parte, părinții ar trebui să supravegheze copiii mici când își perie dinții, să prevină înghițirea pastei de dinți. Efectele fluorozei dentare sunt în general legate de estetică, nu afectează sănătatea dinților.

Prea mult fluor are consecințe asupra sănătății?

Preocupările de sănătate privind fluorul au legătură cu utilizarea acestuia în apa de băut, nu în pasta de dinți. Când fluorul este înghițit, acesta trece din sistemul digestiv în sânge și are tendința de a se acumula în zone ale corpului care au un conținut ridicat de calciu, cum ar fi oasele și dinții.

Agenția de Protecție a Mediului din SUA a stabilit cantitatea maximă de fluor permisă în apa de băut la 4 mg pe litru. Expunerea pe termen lung la niveluri mai ridicate decât acesta poate provoca o boală ce se numește fluoroza scheletului, care poate duce la rigiditate și dureri ale încheieturilor, oase fragile și fracturi în cazul persoanelor în vârstă. Studiile științifice nu au găsit nicio conexiune între fluor și cancer.

Ce produse Unilever conțin fluor?

Toate mărcile noastre de pastă de dinți, incluzând Signal, Pepsodent, Mentadent, Aim, Zendium, Regenerate și Zhong Hua, conțin fluor. Este menționat sub formă de fluorură de sodiu sau monofluorofosfat de sodiu pe lista de ingrediente de pe ambalaj.

Înapoi sus