Salt la conținut

Parfumuri

Parfumurile ne pot face să simțim o gamă întreagă de emoții. Acestea sunt o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi și a modului în care ne conectăm ca ființe umane. De la mirosul familiar al celor dragi până la sentimentul primitor al caselor noastre.

A person smelling a bottle of shampoo

Care este primul miros pe care vi-l amintiți – bunătățile gătite de bunica? Săpunul cu care vă spălați pentru școală? Apa de colonie pe care o folosea tata?

Parfumurile trezesc amintiri și evocă emoții. Simțul mirosului este strâns legat de memorie și poate declanșa reamintirea anumitor momente din trecut. Care a fost ultima amintire pe care un parfum a trezit-o în dvs.?

La Unilever, credem că există o anumită magie a parfumurilor – aducând împreună arta parfumeriei și expertiza științifică. Este important să înțelegem bine acest lucru. Oamenii din întreaga lume folosesc produse Unilever în casele lor, pe corpurile lor și în viața lor de zi cu zi pentru a arăta bine, a se simți bine și mai cu seamă, a mirosi bine! Un miros plăcut poate, de asemenea, ajuta la ușurarea eforturilor cu care vă confruntați și face sarcinile de zi cu zi mult mai plăcute. Animând lumea din jurul nostru, parfumurile ajută la modelarea vieții noastre de zi cu zi.

O mulțime de ingrediente sunt folosite pentru a crea un parfum echilibrat cu atenție și care miroase foarte bine. Aceasta este magia parfumurilor.

Cum sunt create parfumurile

Știați că în întreaga lume de 7,5 miliarde de oameni, există mai puțin de 900 de parfumieri complet calificați? Suntem norocoși că avem mica noastră echipă dedicată formată din experți în acest domeniu.

Echipele noastre de experți dezvoltă parfumurile noastre de marcă în parteneriat cu cele mai bune case de parfumuri. Lucrând cu cei mai buni dezvoltatori de parfumuri din lume, ne asigurăm că avem acces la cei mai buni parfumieri și ingrediente de cea mai înaltă calitate.

Partea creierului care procesează mirosurile se numește sistem limbic. Este, de asemenea, partea creierului care joacă un rol major în controlul stărilor de spirit și al emoțiilor. Există multe note de parfum cunoscute pe care oamenii le plac. Să luăm spre exemplu notele de parfumuri Fougere, acestea sunt create din lavandă, mușcată și note lemnoase.

Dacă folosiți șampoanele noastre Dove, veți recunoaşte acest parfum. A devenit popular în anii 1960, iar în prezent este utilizat pe scară largă pentru a adăuga o senzație de curățenie şi prospețime. Notele de parfumuri Fougere reprezintă una dintre cele 17 grupe diferite de note de parfum pe care le folosim pentru a crea arome.

Unilever Flower wheel

Cu puțin ajungi departe

Pot fi necesare zeci de ingrediente pentru a obține un parfum perfect echilibrat și care miroase foarte bine! Uneori, o cantitate foarte mică de ingredient de parfum poate avea un impact mare în dezvoltarea unui miros plăcut de oameni.

De asemenea, folosim tehnici științifice noi pentru a continua să creăm această magie. De exemplu, folosim o tehnică numită „încapsulare” pentru a păstra parfumul într-un produs. Aceasta acționează ca o protecție pentru parfumul conținut în interior și eliberează parfumul în anumite momente, ceea ce amplifică înflorirea instantanee a parfumului.

Unilever frangrance percentage

Viziunea noastră asupra anumitor ingrediente ale parfumurilor

Uneori suntem întrebați despre anumite ingrediente ale parfumurilor. Iată viziunea noastră asupra unor ingrediente despre care suntem întrebați cel mai frecvent.

  • Moscul oferă note de parfum de lungă durată. Moscurile sintetice, cum ar fi nitromoscurile și moscurile policiclice (PCM) au fost dezvoltate ca alternative etice la moscul de origine animală. Am încetat să folosim nitromoscuri sintetice, deoarece acestea se pot acumula în mediu şi respectând preferințele consumatorilor, am redus, de asemenea, utilizarea de moscuri policiclice. Ori de câte ori este posibil, folosim alternative care pot furniza note similare de parfum de lungă durată.
  • Liralul este un ingredient aromatic des întâlnit, cu note florale. Un număr mic de oameni au alergie la liral, dar cu noi dovezi în privința creșterii numărului alergiilor, am eliminat liralul din toate formulele produselor noastre, cu excepția unui număr mic de produse la care încă mai lucrăm.
  • Ftalații pot fi utilizați pentru a amesteca ingredientele parfumurilor, dar noi nu folosim ftalați. În schimb, noi folosim alte metode de a combina ingredientele parfumurilor. Puteți citi mai multe despre ftalați aici

Ce este potrivit pentru dumneavoastră?

Știm că oamenii vor sa înțeleagă mai multe despre parfumuri și credem că putem ajuta la dezvoltarea înțelegerii, asigurării și încrederii prin furnizarea de informații on-line. Pentru aceasta, oferim informații detaliate online prin Ce se află în produsele noastre și prezentarea ingredientelor parfumurilor individuale care sunt folosite în produsele noastre de îngrijire casnice și personale.

Inițiativa privind transparența ingredientelor din produsele noastre este menită să vă ajute și să vă ofere mai multe opțiuni de alegere. Unele persoane preferă produse fără arome sau parfumuri, fie pentru că le plac astfel, fie pentru că acestea sau unii membri ai familiei lor pot reacționa la anumite ingrediente ale parfumurilor. Din acest motiv, creăm produse ușor parfumate sau produse fără parfum, pentru a vă oferi posibilitatea alegerii. Puteți afla mai multe despre abordarea noastră privind alergiile aici.

Fiecare Formulă Unică Echilibrează Note Individuale Și Grupuri De Note În Acorduri Armonice Într-Un Mod Foarte Asemănător Structurii Unei Piese Muzicale. Dar Spre Deosebire De Muzică, Nu Este Supusă Drepturilor De Autor Sau Brevetului, Ci Este Protejată De Legea Secretului Comercial.

Asociația Internațională a Parfumurilor
Înapoi sus