Salt la conținut

Metilizotiazolinona (MI)

Utilizăm conservanți pentru a ne menține produsele de uz casnic și de îngrijire personală în stare bună: fără conservanți, acestea ar putea fi alterate de bacterii, fungi și mucegaiuri. Ne alegem cu grijă ingredientele de conservare, luând toate măsurile de precauție pentru ca acestea să fie sigure și eficiente pentru consumatorii noștri.

A person washing their hands with soap

Metilizotiazolinona (MI) este un conservant frecvent utilizat în industria produselor de îngrijire personală. Cu toate acestea, în prezent există preocupări legate de provocarea unor alergii în anumite persoane. Am înlăturat MI din marea majoritate a produselor noastre de îngrjire personală care se aplică pe piele. În cazul produselor care se clătesc, reducem nivelurile MI la nivel global, pentru a ne asigura că respectăm noile cerințe de reglementare.

În produsele noastre de îngrijire personală, prezența MI este enumerată pe lista ingredientelor, astfel încât orice persoană alergică la MI să poată evita utilizarea acelui produs. Vom continua monitorizarea noilor proiecte de cercetare, pentru a ne asigura că produsele noastre sunt sigure, eficiente și respectă în totalitate cerințele de reglementare.

Răspunsuri la întrebările dvs.

Ce este MI?

MI este un lichid transparent, incolor, solubil în apă. Aceasta sporește siguranța și viața utilă a produselor, prin prevenirea dezvoltării bacteriilor și fungilor. Fără conservanți precum MI, produsele ar putea începe să miroasă neplăcut, să își schimbe culoarea sau să mucegăiască, producând toxine care sunt dăunătoare sănătății.

MI provoacă alergii?

Majoritatea persoanelor care utilizează produse ce conțin MI nu au nicio reacție alergică. Cu toate acestea, după ce dermatologii și-au exprimat preocupările în privința faptului că MI poate provoca alergii de piele unui număr din ce în ce mai mare de persoane, Centrul nostru de Evaluare și Garantare a Siguranței Produselor pentru Oameni și Mediu (SEAC) a revizuit toate datele clinice relevante. În concluzie, o eliminăm gradual din produsele de îngrijire personală care se aplică pe piele și reducem nivelurile sale din produsele de îngrijire personală care se clătesc.

Înapoi sus