Salt la conținut

Vaselina

Petrolatumul, cunoscut de obicei sub denumirea de vaselină, este utilizat la scară largă în produsele cosmetice și de îngrijire personală.

A mother and baby

Acțiunea unică de hidratare a petrolatumului este diferită de cea a altor unguente și creme, dintre care unele rămân doar pe suprafața pielii sau intră și ies din piele prea repede.

Vaselina originală produsă de Unilever – vaselina Vaseline® – ajută pielea uscată să se refacă blocând umezeala în interior și creând un film protector subcutanat. Prin blocarea umezelii, Vaselina Vaseline® ajută împotriva problemelor de descuamare a pielii și accelerează recuperarea naturală a acesteia.

Produsele de îngrijire personală care conțin petrolatum sunt considerate sigure de mult timp, iar Vaselina Vaseline® este un produs esențial în dulăpiorul băii oricărei familii de peste 145 de ani. În zilele noastre, Vaselina Vaseline® este purificată de trei ori și are multe aplicații de protecție și prevenire, de la produsele de înfrumusețare până la cele de îngrijire a bebelușilor.

Răspunsuri la întrebările dvs.

De unde provine petrolatumul?

La mijlocul secolului al XIX-lea, muncitorii de pe primele terenuri petrolifere din Statele Unite au găsit o substanță gelatinoasă care se forma pe turla de foraj și au început să o utilizeze ca pe o alifie pentru tăieturi și arsuri. Chimistul Robert Chesebrough a descoperit cum să distileze această substanță – petrolatum – într-o versiune mai ușoară și mai purificată, pe care a comercializat-o sub denumirea de Vaselină Vaseline®. De atunci, Vaselina Vaseline® a devenit extrem de populară datorită eficacității ei atât folosită singură, cât și ca ingredient în produse cosmetice și de îngrijire personală.

Se pot folosi în siguranță produsele de îngrijire personală care conțin petrolatum?

Da. Petrolatumul pe care îl folosim este de mare puritate, îndeplinind standardele farmaceutice. Este eficient, evaluat pe larg și sigur pentru o utilizare regulată. Această opinie este sprijinită de diverse autorități de reglementare și sanitare, printre care Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA), agenția din Statele Unite responsabilă de siguranța alimentelor și medicamentelor, care recunoaște petrolatum ca pe un produs ce protejează pielea ce se vinde fără rețetă.

COMANDANTUL ROBERT PEARY, DESPRE CARE SE ȘTIE CĂ AR FI PRIMUL OM CARE A ATINS POLUL NORD, A LUAT VASELINA VASELINE® CU EL PENTRU A-ȘI PROTEJA PIELEA ÎN TIMPUL EXPEDIȚIEI DIN 1909, PENTRU CĂ NU ÎNGHEȚA.

Înapoi sus