Salt la conținut

Microparticulele exfoliante din plastic

Mărcile noastre de îngrijire personală ajută persoanele să aibă o piele sănătoasă. Exfolierea – îndepărtarea celulelor moarte prin frecare ușoară – este esențială. Mai multe ingrediente pot acționa ca un abraziv ușor pentru a ajuta la exfoliere, incluzând microparticulele exfoliante din plastic.

Plastic scrub beads

Am încetat să mai folosim microparticulele exfoliante din plastic în 2014, ca răspuns la preocupările legate de acumularea de reziduuri microplastice în oceane și lacuri. Le-am folosit în trecut în diverse produse exfoliante. În prezent, utilizăm ingrediente exfoliante alternative, pentru a convinge oamenii că produsele Unilever pentru față și corp pe care le folosesc nu contribuie la acumularea de reziduuri microplastice în oceanele lumii.

Răspunsuri la întrebările dvs.

Ce alternative există la microparticulele exfoliante din plastic?

În prezent, utilizăm ingrediente exfoliante alternative, cum ar fi sâmburi de caise, porumb măcinat, piatră ponce măcinată, siliciu și coajă de nucă.

De unde provin microplasticele din oceane?

Microplasticele provin din diverse surse, printre care descompunerea în apă din materiale de plastic mai mari, descojirea fibrelor sintetice de pe textile în timpul spălării rufelor și din microparticulele exfoliante din plastic folosite într-o gamă de produse destinate consumatorilor și produse industriale. Se estimează ca această contribuție a produselor de îngrijire personală la nivelurile de microplastice să fie foarte mic.

De ce a utilizat Unilever microparticule exfoliante din plastic în trecut?

Microparticulele exfoliante din plastic erau incluse în conținutul unui număr limitat de produse de îngrijire personală, cum ar fi soluții de curățare facială, săpunuri și geluri de duș. Le-am utilizat pentru că puteau debloca porii ușor și îndepărta celulele moarte de pe suprafața pielii. Multă lume aprecia senzația revigorantă oferită de microparticule, care de obicei erau din polietilenă.

Se pot folosi în siguranță microparticulele exfoliante din plastic?

Evaluările privind siguranța au ajuns la concluzia că polietilena – plasticul pe care îl foloseam pentru microparticulele exfoliante – se poate folosi în siguranță de către persoane și nu s-a observat niciun efect la concentrațiile găsite în mod normal în mediul înconjurător.

“AU EXISTAT POVEȘTI DE SUCCES RĂSUNĂTOARE PÂNĂ ÎN PREZENT – UNILEVER A DESCHIS CALEA CU PROMISIUNEA DE A ELIMINA GRADUAL TOATE MICROPARTICULELE PÂNĂ ÎN 2015.”

Tanya Cox, Responsabil privind reziduurile din plastic din mediul marin, Fauna & Flora International. Sursa: Consiliul Produselor de Îngrijire Personală
Înapoi sus