Salt la conținut

Conservanții

Conservanții, după cum sugerează și numele, contribuie la menținerea produselor proaspete. Folosim conservanți pentru a proteja produsele împotriva bacteriilor, a fungilor și a mucegaiurilor. În natură, conservanții protejează celulele vegetale, umane sau animale. În mod similar, conservanții joacă un rol esențial în menținerea siguranței și a calității superioare a produselor noastre. Fără conservanți, produsele ar putea începe să miroasă neplăcut, să își schimbe culoarea sau să mucegăiască.

A person rubbing cream into their hands

valuăm fiecare dintre produsele noastre pentru a selecționa cel mai bun conservant sau combinație de conservanți, având în vedere factori cum ar fi tipul de produs, cum va fi utilizat și unde va fi depozitat. De exemplu, în cazul cremelor pentru piele, observăm dacă prin atingerea produsului cu degetele în repetate rânduri, acesta se va contamina.

Pe lângă conformitatea cu legile și regulamentele în vigoare, realizăm propriile noastre evaluări privind siguranța și monitorizăm noile proiecte de cercetare. Adăugăm conservanți numai când este nevoie și controlăm atent cantitatea utilizată. Acest lucru garantează utilizarea conservanților în siguranță și în mod responsabil.

Suntem conștienți că unele persoane preferă să evite anumiți conservanți. Ținând cont de acest lucru, uneori putem fabrica produse care nu includ anumiți conservanți.

În următoarele secțiuni, puteți citi mai multe despre ingredientele conservanților despre care ni se pun întrebări cel mai des: parabenii, metilizotiazolinona, donorii de formaldehidă și fenoxietanolul.

Răspunsuri la întrebările dvs.

Ce sunt conservanții?

Conservanții, după cum sugerează și numele, contribuie la menținerea produselor proaspete. Ca și cei fabricați sintetic, conservanții sunt prezenți în natură, de exemplu, coacăzele, castraveții, cireșele și mierea conțin parabeni, în timp ce orice celulă sănătoasă a unei ființe umane, animal sau plantă produce și utilizează formaldehidă.

Utilizăm conservanți pentru a menține produsele în siguranță, eficiente și tentante – protejându-le de bacterii, fungi și mucegaiuri.

De ce este nevoie de conservanți?

Fără conservanți, multe produse s-ar putea altera, reducându-și efectivitatea și ducând la posibile probleme, cum ar fi infecții ale pielii sau ochilor. Știm cu toții că alimentele se alterează. Produsele de uz casnic și de îngrijire personală se pot deteriora în același mod – mai ales când sunt depozitate în medii calde, umede, cum ar fi băi sau bucătării, care stimulează dezvoltarea bacteriilor, fungilor și mucegaiurilor.

Conservanții ne ajută să fabricăm produse ce sunt ușor de utilizat și depozitat. De exemplu, este posibil ca un produs fără conservanți să trebuiască să fie ținut la frigider sau să fie aruncat la scurt timp după ce a fost deschis.

De ce utililizează Unilever conservanți diferiți pentru produse diferite?

Fiecare conservant are calități diferite. Anumiți conservanți funcționează mai bine împotriva diferitelor tipuri de bacterii, fungi sau mucegaiuri decât altele sau funcționează mai bine cu anumite combinații de ingrediente. Pentru a decide ce conservant se va folosi, ținem cont de întrebări precum: Cum va fi produsul comercializat și transportat? Cum este clima în țara în care va fi vândut? Care sunt condițiile probabile în care clientul îl va depozita?

Dacă este un produs de îngrijire personală, este un produs care se aplică, cum este o cremă de față, sau unul care se clătește, cum ar fi un gel de duș? Dacă este un produs de uz casnic, pe ce tip de suprafețe va fi utilizat, se folosește pentru a spăla rufe de mână sau la mașină? Răspunsurile la aceste întrebări contribuie la determinarea tipului de conservant sau combinației de conservanți care se potrivește cel mai bine.

Se evaluează conservanții în ceea ce privește siguranța?

Da. Conservanții pe care îi folosim au fost evaluați în ceea ce privește siguranța – atât de către proprii noștri experți în domeniul siguranței, cât și de autorități externe. Respectăm întotdeauna legile și regulamentele naționale. Deținem de asemenea propriile standarde globale, care garantează că avem o abordare coerentă în ceea ce privește utilizarea în siguranță a conservanților. Utilizăm cantitatea corespunzătoare pentru a menține produsul de calitate și în siguranță și ne asigurăm că fiecare conservant funcționează în siguranță împreună cu celelalte ingrediente ale produsului.

Toate produsele conțin conservanți?

Utilizăm conservanți numai când este nevoie. Conservanții sunt deseori esențiali pentru a proteja produsul de bacterii, fungi sau mucegaiuri. Cu toate acestea, anumite produse nu au nevoie de conservanți pentru că ingredientele lor, ambalajul sau utilizarea preconizată inhibă contaminarea. Acestea sunt deseori numite „auto-conservante”.

Suntem conștienți că unele persoane vor să evite anumiți conservanți, dacă este posibil. Ținând cont de acest lucru, uneori putem fabrica și produse care nu conțin anumiți conservanți.

Înapoi sus