Salt la conținut

Hipocloritul de sodiu

Mărcile noastre ne ajută să ne menținem locuințele și spațiile de lucru curate, proaspete și protejate împotriva microbilor. De multe decenii utilizăm hipoclorit de sodiu în produsele noastre de uz casnic, deoarece este un dezinfectant puternic și cu acțiune rapidă, care combate o gamă largă de microorganisme, inclusiv bacterii și virusuri.

A person cleaning their kitchen

Hipocloritul de sodiu este un ingredient activ în majoritatea înălbitorilor din locuințele noastre. Combate germenii inclusiv la concentrații foarte mici și este excelent la îndepărtarea petelor și mirosurilor neplăcute. Numeroase studii științifice au arătat că se poate utiliza în siguranță, dacă se folosește conform indicațiilor de pe etichetă. În plus, având în vedere că înălbitorul se dezintegrează aproape în întregime în sare și apă, se poate arunca pe țevile de scurgere.

Răspunsuri la întrebările dvs.

De ce utililizează Unilever hipocloritul de sodiu?

Utilizăm hipocloritul de sodiu pentru că este o metodă foarte eficientă de a distruge o gamă largă de microrganisme dăunătoare, cum ar fi bacterii, virusuri și fungi. Funcționează la concentrații foarte mici – de aceea se folosește în mod curent la purificarea apei de băut și la igienizarea piscinelor.

Se poate folosi în siguranță hipocloritul de sodiu?

Da, dacă se folosește conform indicațiilor de pe etichetă. Dacă se folosește incorect, hipocloritul de sodiu poate provoca iritarea pielii și a ochilor, în special dacă nu a fost diluat. De aceea, este important ca produsele înălbitoare să fie depozitate și utilizate atent, evitând contactul cu pielea și având grijă să nu le împroșcăm în ochi – așa cum se explică pe etichetă. Este de asemenea important să nu amestecăm înălbitor cu amoniac, acizi, sau ale soluții de curățat. Amestecarea înălbitorului cu produse de curățat obișnuite poate provoca răni grave.

Este hipocloritul de sodiu sigur pentru mediul înconjurător?

De îndată ce a fost utilizat, hipocloritul de sodiu se descompune rapid, formând sare și apă. Diverse analize științifice detaliate au arătat că uzul casnic normal al hipocloritului de sodiu este sigur pentru mediu.

Ce produse Unilever conțin hipocloritul de sodiu?

Unele dezinfectante de uz casnic, cum ar fi Domestos, conțin hipoclorit de sodiu.

Înapoi sus